SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Boottocht op de Guadalquivir

Met een boottocht over de Guadalquivir ontdek je Sevilla vanuit een ander oogpunt en geniet je van een prachtig uitzicht op de stad. Tijdens de rondvaart van 1 uur vaar je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla.

Sevilla_cruise-guadalquivirDe rivier Guadalquivir is een grote oude rivier die dwars door Andalusië loopt. Deze rivier is meer dan 700 kilometer lang en en verbindt Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, met de Atlantische Oceaan. De rivier dankt zijn naam aan het Arabische ‘al-Wadi al-Kibir’, wat ‘grote rivier’ betekent.

TIP: Maak een cruise van 1,5 uur op een jacht, inclusief lekkere tapas en een cocktail!

Bestel hier je tickets voor de cruise

Vanaf het dek van een moderne en ruime boot zie je de oevers van de Guadalquivir, waar mooie bouwwerken opdoemen, zoals de Plaza de Toros de la Maestranza, Torre del Oro, de oude en nieuwe bruggen in Sevilla, de mythische Barrio de Triana, de paviljoenen van internationale exposities, de torens van de Plaza de Espańa en tal van gebouwen die in het verleden kozen om zich te vestigen aan de oever van de grote rivier. De rivier was van vitaal belang voor Sevilla om toegang te hebben tot de ‘Nieuwe Wereld’. Dit was de plaats waar de koopvaardijschepen afmeerden, in de haven van Sevilla, met aan boord goud, zilver, tabak en andere waardevolle goederen.

Bekijk het klooster van Santa Maria de las Cuevas, gelegen op een klein eiland in de Guadalquivir. Bekend als Isla de la Cartuja, waar Christopher Columbus zijn reis over de oceaan plande, op zoek naar India. Geniet tijdens deze cruise van de prachtige skyline van Sevilla.

Vertrektijden:
Ieder uur tussen 11.00 en 23.00 uur, elke dag van de week.
Gesloten op 25 december en 1 januari

Sevilla_rondvaart-Guadalquivir

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!