www.sevilla-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Typische tapas van Sevilla

Wat zijn nou de meest typische gerechten of tapas van Sevilla? De redactie van Sevilla-Nu zet enkele van de meest populaire tapas van Seviila op een rij.

Sevilla_eten-espinacasEspinacas con Garbanzos (spinazie met kikkererwten)
Spinazie gebakken met “majaito” (in de mortel, gebruind knoflook, grof zout en in olijfolie gebakken brood) samen met gekookte kikkererwten, laurier en gemalen komijn. Dit gerecht kan als bijgerecht of lichte maaltijd worden gegeten. Heerlijk met varkenskarbonade.

Chipirones a la plancha (gegrilde inktvis)
Dit gerecht is heel eenvoudig. Pijlinktvis op de plaat met een vleugje pikante saus. Een stukje stokbrood en een lekkere witte wijn erbij en je geniet van het Spaanse leven.

Serranito (belegd broodje)
Een serranito is een belegd broodje dat zowel warm als koud gegeten wordt. Op het broodje zit gebakken varkenshaas (lomo), Serrano ham (jamon Serrano), gebakken groene paprika (pimiento verde) en wat olie en zout.

Sevilla_eten-serranito-tapas

Pescaito frito (gebakken vis)
Sevilla_eten-solomillo-whiskyBoquerones: gemarineerde ansjovissen
Pijotas:kleine stokvissen
Pavia de merluza: heek                                  
Chipirones: kleine inktvissen                               
Mero empanado: gepaneerde tandbaars
Calamares:  pijlinktvissen
Chocos: kleine inktvissen
Puntillitas/chopitos: allerkleinste soort pijlinktvissen

Solomillo a la whisky
(varkens, kalfs of runderhaas met whisky saus)
Ossehaas op de plaat met whisky saus. Als je wil, kun je een beetje meer whisky nemen om een meer intense smaak te krijgen.

Gerelateerde artikelen: Traditionele tapas in Sevilla

Sevilla_tapa-pescaito-frito

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.