Eten en drinken
Sevilla staat bekend om haar gevarieerde keuken, de grote hoeveelheid restaurants, barretjes en kroegjes en ook om het feit dat ze twee keer per dag een warme maaltijd nuttigen. De Sevillianen nemen echt de tijd voor het eten en houden van een aperitief en/of tapa vooraf.
Opvallend is dat de Sevillianen bijna allemaal tussen twee en drie uur eten en ook vaak samen met het gezin, familie, vrienden of collega's. De gewoonte is om na het middageten even te rusten, de zogenaamde siësta. In de zomer kan die duren tot ongeveer zes uur.
Restaurant Casablanca
Lunch of etentje met de Sevillanen? Bij de levendige taveerne Casablanca in Sevilla zit je altijd goed...
Gastropass en tapas
Speciaal voor toeristen in Sevilla is er een 'Tapas en Informatie Gids' verkrijgbaar. De gids geeft..
Koffie drinken in Sevilla
Het is in Sevilla gebruikelijk om net als het ontbijt, een kop koffie buiten de deur te drinken. De..
Recepten uit Sevilla
De Sevilliaanse keuken valt te omschrijven als traditioneel, rijk en gevarieerd. Traditioneel, omdat de..
Recept: Carne con tomate
Carne con tomate, in het Nederlands vlees met tomaat, is een van de meest gegeten gerechten in..
Specialiteiten
Als je al die lekkere Spaanse vleeswaren zoals de serrano ham, salchichón of chorizo worst niet snel wil..