SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Vermout drinken in Sevilla

Vermout is in Spanje erg hip op dit moment. Zo ook in Sevilla. Er worden proeverijen georganiseerd en er openen, naast panaderías, croqueteriás, cafeterías en churrerías nu ook vermuterías. Hoewel het drankje nooit echt weg is geweest uit Spanje, is het uitgegroeid tot hét favoriete drankje onder de hipsters.

Wat is Vermout eigenlijk? Vermout is ontstaan in Frankrijk. De naam stamt af van het Duitse 'wermut'. In de basis is het een jonge wijn die gekruid is met aromatische kruiden als kardemom, kaneel en alsem (wermut). Er bestaan drie varianten Vermout: een droge, een witte en een rode. De rode, met zijn bitterzoete kruidensmaak, is de variant die in Spanje gedronken wordt als aperitief. Waar moet je nou zijn om een lekkere Vermout te drinken tussen de locals in Sevilla?

Wij geven je 5 tips:
1. El Rinconcillo
Er zijn heel veel redenen te bedenken om naar El Rinconcillo, de oudste bar van Sevilla, te gaan. Één daarvan is de Vermout. Combineer de Vermout met een van de overheerlijke tapas, bijvoorbeeld met een paar plakjes jamón.

2. Casa Morales
Naast een grote collectie wijn en sherry serveren ze bij Casa Morales een heerlijke Vermout. In deze authentieke bar verzamelen locals zich rondom de kleine houten tafeltjes. Tip: probeer hier ook de montaditos (kleine broodjes).

3. Casa Vizcaíno

Voor het echte Sevillaanse gevoel moet je naar Casa Vizcaino. Hier verzamelen de locals zich om hun jarenlange traditie te koesteren: het drinken van Vermout voordat ze tapas gaan eten.

4. El Comercio
In bar El Comercio lijkt het of je 100 jaar terug in de tijd gaat. De bar heeft nl de uitstraling en sfeer van een bar uit het begin van de 20e eeuw. Bij El Comercio kun je niet alleen terecht voor Vermout maar ook voor overheerlijke churros met chocolade.

5. Bodega San Lorenzo
Deze meer dan 150 jaar oude wijnmakerij is ook beroemd om zijn Vermout. Leuk detail: door de hele bar word je herinnerd aan de familiegeschiedenis van de eigenaar.

Sevilla_drinken_vermout.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring