SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

La Bienal de Flamenco

Locatie: Sevilla, diverse locaties

La Bienal de Flamenco in Sevilla is het grootste flamenco-event van de wereld. Het festival wordt om de twee jaar gehouden, in 2022 voor de 22ste keer van 8 september tot en met 1 oktober. Sevilla is dan ruim 3 weken lang de plaats waar alle flamenco-liefhebbers en professionals elkaar ontmoeten. Je kan er genieten van premieres van nieuwe shows, bekende artiesten op het gebied van gitaar, zang en dansen en jonge, talentvolle artiesten.

Sevilla_Bienal-de-flamenco

Vierentwintig dagen lang staat Sevilla in het teken van dans, met spetterende optredens en tentoonstellingen op pleinen, in tuinen en op diverse locaties. Het doel van dit evenement is om zowel de lokale mensen als de toeristen, jong en oud, te laten genieten van flamenco van “s morgens tot “s avonds op tal van plaatsen in het centrum van de stad.

Sevilla_bienal-flamenco

La Bienal de Flamenco is na de eerste editie in 1979 nu alweer toe aan de 22e editie. Bij elk festival is er aandacht voor alle vormen van Flamenco, van de meest traditionele tot moderne, experimentele en avant-garde uitvoeringen. Meer informatie en het programma vind je op de website van La Bienal.

Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring