SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Gazpacho

Gazpacho is misschien wel het meest typische zomergerecht uit de Spaanse keuken. De tomaat staat centraal in deze verfrissende, koude zomersoep. De Sevillianen drinken het uit een glas maar je kunt het ook eten met een lepel als een soep.  

Sevilla_gazpachoIngrediënten (voor 4 personen):

6 grote rijpe rode tomaten
2 Spaanse pepers (groen)
1 rode paprika (optioneel)
1 Spaanse komkommer (een halve Nederlandse)
1 teentje knoflook (optioneel)
2 sneetjes oud wit brood
zout
olijfolie
azijn

Leg de plakjes brood met wat zout en een beetje olijfolie in wat water. Ontvel de tomaten, de komkommer, de paprika en de knoflook. Snijd alles in grove stukken (haal wel de pitjes uit de paprika). Doe alle ingrediënten in de blender met een beetje water en mix/blend tot je een gladde crème hebt. Doe het natte brood, de olijfolie en het azijn erbij. Blend het opnieuw. Nu alleen nog water erbij en zout toevoegen.

Proef nu of het goed smaakt, zo niet dan aanvullen met zout, water, olijfolie of azijn tot het naar wens is. Doe de Gazpacho in de koelkast en serveer met kleine stukjes komkommer en/of stukjes Spaanse ham.

Tip: wees eerst zuinig met het toevoegen van de ingrediënten vooral met de azijn, de smaak ervan overheerst al snel. Succes!

Sevilla_recepten-Gazpacho-g.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring