SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Luxe uit eten met kinderen

Aan de kade van de Guadalquivir rivier in Sevilla ligt het moderne terras-restaurant Puerto Delicia. Met name het uizicht, de goede bediening, de luxe omgeving en de specatulaire gerechten maken dat je je hier op je gemak voelt. 

Sevilla_diner-puerto-delicia2.jpgUiteraard betaal je hier ook wel voor (een bordje jamón ibérico de Bellota van 90 gram kost hier ongeveer 23 euro). Het is leuk als er imposante cruiseschepen en/of een betreedbaar schip aan de kade liggen.

Vooral in de weekenden van het voorjaar zitten zowel het restaurant als de tapasbar boven vol. De kaart bestaat vooral uit typische Sevillaanse en Andalusische gerechten, maar dan met een 'vleugje avant-garde'. De producten zijn vers en de kaart wordt per seizoen opgemaakt om de gasten het beste te kunnen bieden. Wil je liever wat lekkers eten, maar niet lang dineren ga dan boven zitten waar je tapas kunt bestellen, de 'ensaladilla alicantina' staat hier goed bekend.

Kinderen
Op de website van het restaurant hebben ze de menukaart staan. Het is voor gezinnen met kinderen een aanrader om hier te eten. Er zijn speciale kindermenu's en er is opvang met begeleiding (wel in het Spaans) voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar (rond 15.00 euro inclusief opvang). Deze opvang is van ongeveer 14.00 tot 18.00 uur dus genoeg tijd voor een kopje koffie of zoals de 'locals' hier drinken, een borrel (whisky-cola?). Even een middagje 'rust' voor papa en mama.

Puerto Delicia
Muelle de las Delicias, s/n
(parkeerplek Glorieta de los marineros)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!