SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

De sjamaan van Sevilla

De tweelingbroers Félix en Gabriel Quint zijn beiden op eigen wijze op zoek naar zichzelf en de essentie van het bestaan. De een als sterregisseur, de ander als flamencogitarist. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Sevilla.

Govert_Derix_Sjamaan_van_sevillaHun zoektochten krijgen een bijzondere wending door een geheimzinnige thee uit de Braziliaanse jungle. Gabriel groeit daardoor uit tot een sjamaan die door bekende persoonlijkheden wordt geconsulteerd, Félix haalt er de inspiratie uit voor zijn film Psychedelic Festival Ouverture.

Wanneer de president van de Verenigde Staten zich voor de thee begint te interesseren, gaan de alarmbellen rinkelen bij geheime diensten en duistere krachten achter de schermen. 

Daarbij hebben ook Hugo Hohenheim, het gekke genie uit Kanne bij Maastricht, en Diego, de wijze hond, hun aandeel in de gebeurtenissen.


Govert Derix (Horst, 1962) is filosoof, was onder meer columnist van Maastricht Dichtbij en auteur van vele boeken. Zijn eerdere romans Sterrenmoord en Gods Geschenk oogstten veel lof.

De sjamaan van Sevilla
Govert Derix
Schrijverspunt, 2015
ISBN 9789491561498

(Niet meer leverbaar)

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring