SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

De ivoren olifant

Een mohammedaanse vorst en een christelijke koning betwisten elkaar de macht in Zuid-Spanje. Ze komen overeen dat de winnaar van vijf schaakpartijen de heerschappij over Sevilla krijgt.

Sevilla_Boeken_Ivoren__olifant.jpgVier partijen zijn gespeeld, maar pas eeuwen later, in 1755, ziet het ernaar uit dat de laatste schaakpartij kan beginnen, die het lot van Sevilla zal beslechten. Invloedrijke personen proberen echter uit alle macht te verhinderen dat deze beslissende partij wordt gespeeld.

Op Allerzielen van dat jaar doet een aardbeving Sevilla op zijn grondvesten schudden en beslist het lot van doña Julia. Nadat deze mooie weduwe de ramp heeft overleefd, besluit ze haar hart te volgen en dat leidt haar naar Léon Montenegro, de jonge, nieuwe medewerker van de drukkerij die zij beheert.

Deze ondoorgrondelijke man wordt de liefde van haar leven, al weet doña Julia niet dat hij met een gevaarlijke geheime missie is belast die hij aan zijn nageslacht zal overdragen: de laatste schaakpartij mogelijk maken.

De ivoren olifant
Nerea Riesco
Wereldbibliotheek, 2012
ISBN 9789028424425
€ 17,00 (tweedehands)

Bestel De ivoren olifant bij bol.com



Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!