SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

De tuinen van Alcázar

Het warme Sevilla met zijn betoverende paleistuinen vormt het decor van een prille liefde in de roman 'De tuinen van Alcázar' van Stephanie Erkens.

Sevilla_boeken_tuinen_alcazar.jpgNa een traumatische gebeurtenis verruilt Sofia haar geliefde Utrecht voor het Spaanse Sevilla. Hier verblijft ze bij vrienden van haar ouders. Hun jongste zoon Santiago staat op het punt een beroemde matador te worden. Echter, na jaren van intensieve training, blijkt dit louter nog de droom van zijn vader te zijn. Deze kan dan ook niet accepteren dat zijn zoon alles op zou willen geven, wat leidt tot frustratie, verwijten en schuldgevoelens.

Terwijl vader en zoon vechten voor elkaars begrip, groeit de liefde tussen Sofia en Santiago. Maar dan raakt Santiago tijdens een wedstrijd zwaar gewond en een angstige periode volgt. Houdt hun prille liefde stand? En komen vader en zoon hier samen uit?

Decor
Het verhaal speelt zich af in de Sevilla, Deze stad staat er om bekend de warmste stad van Zuid-Europa te zijn en heeft een van de mooiste historische centrums. Een aantal belangrijke bezienswaardigheden van Sevilla worden beeldend beschreven in het boek zoals het paleis en de tuinen van Alcázar en de gotische kathedraal. Daarnaast ervaart het hoofdpersonage een aantal eeuwenoude tradities in Sevilla, waaronder de aprilfeesten (Feria de Abril) en het stierenvechten. Doordat de personages van verschillende generaties zijn, zal het boek zowel de jongere als de oudere lezers aanspreken.

De tuinen van Alcazar
Stephanie Erkens
Uitgeverij Bagage, 2014
ISBN 9789491880032
€ 15,00

Bestel De tuinen van Alcazar bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.