Typische tapas van Sevilla
Wat zijn nou de meest typische gerechten of tapas van Sevilla? De redactie van Sevilla-Nu zet enkele van de meest populaire tapas van Seviila op een rij.
Espinacas con Garbanzos (spinazie met kikkererwten)
Spinazie gebakken met “majaito” (in de mortel, gebruind knoflook, grof zout en in olijfolie gebakken brood) samen met gekookte kikkererwten, laurier en gemalen komijn. Dit gerecht kan als bijgerecht of lichte maaltijd worden gegeten. Heerlijk met varkenskarbonade.
Chipirones a la plancha (gegrilde inktvis)
Dit gerecht is heel eenvoudig. Pijlinktvis op de plaat met een vleugje pikante saus. Een stukje stokbrood en een lekkere witte wijn erbij en je geniet van het Spaanse leven.
Serranito (belegd broodje)
Een serranito is een belegd broodje dat zowel warm als koud gegeten wordt. Op het broodje zit gebakken varkenshaas (lomo), Serrano ham (jamon Serrano), gebakken groene paprika (pimiento verde) en wat olie en zout.
Pescaito frito (gebakken vis)
Boquerones: gemarineerde ansjovissen
Pijotas:kleine stokvissen
Pavia de merluza: heek
Chipirones: kleine inktvissen
Mero empanado: gepaneerde tandbaars
Calamares: pijlinktvissen
Chocos: kleine inktvissen
Puntillitas/chopitos: allerkleinste soort pijlinktvissen
Solomillo a la whisky
(varkens, kalfs of runderhaas met whisky saus)
Ossehaas op de plaat met whisky saus. Als je wil, kun je een beetje meer whisky nemen om een meer intense smaak te krijgen.
Gerelateerde artikelen: Traditionele tapas in Sevilla